BUAB har ett nytt kontor på Punkten som är Bygdsiljums nya lilla träffpunkt. Besöksadressen är: Bygdegatan 3.

Kontakta BUAB

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. till BUAB!

Bygdsiljum Utveckling AB även kallat BUAB är ett aktiebolag som ägs av företagen, privatpersoner och föreningar i Bygdsiljum.

År 2002 bildade vi bolaget och idag är vi lite drygt 60 aktieägare. Vi bildade bolaget när SKEBO, Skellefteå bostäder , hade bestämt sig för att riva/flytta/kallställa lägenhets beståndet som fanns i Bygdsiljum.

Företagen, privatpersoner och föreningarna insåg att detta inte skulle vara bra för Bygdsiljum.

Ska vi få unga att bo kvar, gamla att kunna stanna och nyanställda att kunna bo på orten så måste vi på något sätt kunna behålla lägenheterna i Bygdsiljum.

Vi köpte helt enkelt upp alla lägenheterna och efter lite förändringar har vi idag 36 lägenheter som BUAB äger. Bolaget har inte som tanke att vara vinst utdelande utan alla ev.vinster ska reinvesteras i bolaget men vi ska även kunna ge bidrag till utvecklande projekt i Bygdsiljum, när ekonomin tillåter.

Under de åren som BUAB har funnit har vi haft med och motgångar i antalet uthyrda lägenheter. Vi har som minst haft tre lediga lägenheter och under någon period har vi stått med 17 lediga lägenheter.

Under 2012 har uthyrningen varit god och vi hoppas på att 2013 blir lika bra!.

Vår affärs idé är

Bygdsiljum Utveckling AB skall sköta och hyra ut fastigheter samt i nära samarbete med andra föreningar marknadsföra och driva utvecklingen i Bygdsiljum så att hyresgäster och övriga Bygdsiljumsbor får en bra miljö att leva och utvecklas i.

logo_bgm.png

Intresserad av att lära sig mer om vår by? Mejla oss!.
Om du vill ha något på hemsidan uppdaterat eller en ny sida, klicka här för att maila.